2021. október 26., kedd
FONTOS

90 továbbjutó a szorobán versenyen

 

Március 29-én, a korábbi hagyományokhoz híven újra az Implom József Általános Iskola Tagintézménye adott otthont a Területi Szorobánversenynek, amelyre a házigazdákon kívül Békéscsaba két iskolájából is érkeztek diákok.

{vsig}galeria/szoroban{/vsig}

Rajtuk kívül a Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézménye és az 5. sz. Általános és Sportiskola tanulói is képviseltették magukat. A régóta tartó felkészülés, gyakorlás után 160 kisdiák mérhette össze tudását ezen a napon.

A gyerekek nemcsak felkészültségüket bizonyíthatták a szorobán használatában, hanem úgynevezett kyú vizsgát is tehettek. Ez azért is jelentős esemény, mert akik kyú sikeres vizsgát tesznek, azok egyenesen Japánból kapják meg az okleveleiket. mint kiderült, a szorobán használata annak ellenére népszerűségnek örvend, hogy használata elmélyült tudást igényel.

Az országos versenyre április 21-én kerül sor, amikor is a város iskoláiból és a megyeszékhelyről 90 diák és felkészítője utazik a fővárosba.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …