2024. április 26., péntek
FONTOS

Nyitnak az orosz piac felé

A magyar kormányzat eltökélt szándéka az orosz piac felé való nyitás – derült ki a csütörtök délutáni, megyeházi sajtótájékoztatón az Oroszországi Magyar Nagykövetség mezőgazdasági attaséjának szavaiból. Kiss Szilárd elmondta, ennek jegyében az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt az orosz exportengedéllyel rendelkező magyar cégek száma. Az előző kormányzat idején ez a szám 38 volt, most pedig 141.

{vsig}galeria/oroszok{/vsig}

A megyei önkormányzat elnöke azt mondta, a mai találkozó egyik apropója az, hogy Békés megyében elkezdődött a területfejlesztési terv társadalmasítása. Farkas Zoltán úgy fogalmazott, a célként tűzték ki, és ennek érdekében a megyei önkormányzat mindent megtesz, hogy a magyarországi gazdasági társaságok termékei megjelenjenek az orosz piacon.

Bíró Sándor, a a vidékfejlesztési minisztérium államtitkári megbízottja kiemelte, ők elsősorban a szerződések logisztikai hátterét teremtik meg, hogy a magyar termékek időben az orosz piacra érjenek. Kiss Szilárd elmondta, a magyar mezőgazdasági termékek még mindig magasan kvalifikáltnak számítanak Oroszországban. Az attasé beszélt a magyar húskészítmények oroszországi esélyeiről is.

A sajtótájékoztató után a megyeházán Kiss Szilárd és Bíró Sándor 17 Békés megyei cég képviselőjével tárgyalt. Ennek a megbeszélésnek fontos célja volt, hogy megvizsgálják, hogy a magyar vállalatoknak milyen lehetőségeik vannak az orosz és a FÁK országok piacain. Szeretnék felmérni azt is, hogy mely vállalatok tervezik és/vagy hajlandóak termékeikkel és szolgáltatásaikkal megjelenni az adott régióban.

Részletek a videóban.  

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …