2024. április 27., szombat
FONTOS

Mediációs és resztoratív technikák a Göndöcsben

3 napra visszaültek az iskolapadba a Göndöcs Benedek iskola tanárai, oktatói, ugyanis egy Alternatív Vitarendezés Projekt keretében egészen újfajta módszerekkel ismerkedhettek, mely módszerek a konfliktuskezelés köré épültek fel. Mint a helyszínen kiderül két nagy csoportba osztható a módszer: mediációs és resztoratív technikára.

{vsig}galeria/meditacio{/vsig}

A mediációs technika lényege, hogy a két vitás fél mellé áll egy harmadik, ún. médium, aki közvetíti a probléma megoldását. Ezzel a megoldással dolgoznak egyébként pl. a kapcsolatterapeuták is.
A resztoratív, vagy más nevén helyreállító technika pedig arra épül, hogy a normaszegő fiatal a közösséggel együtt beszéli meg a problémáját. Minden estben mindenki elmondhatja a véleményét, gondolatait, érzéseit az adott kérdéssel kapcsolatban.

A megoldás kidolgozásában itt mindenkinek lehetősége van aktívan részt venni. Pont ettől lesz a megoldás a saját megoldásuk, aminek a betartására lényegesen nagyobb az esély, mint, ha egy felülről jött döntés határozza meg a teendőket és esetleg a büntetéseket.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …