2024. április 26., péntek
FONTOS

Majális: 75 százalékon a szállók

A majális hangulatát próbálta becsempészni az elmúlt négy napban a rendezvényszervező kft. a gyulai vár falai közé. Amint azt a szervezők elmondták a színes programokra több mint ezren voltak kíváncsiak, melyet az időjárás is a kegyeibe fogadott.

{vsig}galeria/majalis{/vsig}

Az időjárás szerencsére kegyes volt az eseményekhez, így minden adva volt néhány kellemes óra eltöltéséhez az ódon vár falai között. A majális hangulatához természetesen hozzátartozott a májusfaállítás, de volt alkotóház, bábelőadás, hangszerbemutató, és jelmezes tárlatvezetés is, de éhen sem marattak a várlátogatók, hiszen finomságokat is lehetett kóstolni, ami még inkább vonzóvá tette a programokat.

A videóban látható, milyen “malacok” pottyantak ki a zsákból kedd délelőtt, a Steigervald tanyán, ahol a hagyományos lovasverseny mellett különböző szórakoztató programok várták az érdeklődőket. A jó időnek is köszönhetően már délelőtt sokan látogattak ki a rendezvényre, mely igazi tanyasi hangulatot biztosított.

A nap fő attrakciója minden más program mellett a díjugrató verseny volt, melyre a szervezők külföldről hozták a pályaépítő mestert. A versenyt egyébként a békéscsabai Susánszki Pál nyerte, ottjártunkkor kategóriájában a szintén megyeszékhelyi Dér Tibor bizonyult a legjobbnak Cortina nyergében.

A négynapos hétvégével kapcsolatban kérdésünkre Komoróczki Aliz, a turisztikai kft. ügyvezetője elmondta, a város hét legnagyobb szállodája összességében 75 százalékos kihasználtsággal üzemelt, ami ebben az időszakban igen jónak mondható.

További részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …