2024. május 9., csütörtök
FONTOS

Irány Póstelek!

A Gyula Tv Spirituszának műsorvezetője, Tóth Kata elhatározta, hogy kilátogat Póstelekre. Természetesen ez egyedül nem lenne akkora kaland, ezért megkérte a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetőjét, Boldog Gusztávot, hogy tartson vele.

A Wenckheim Kastély romjai mögötti parkban rengeteg olyan növény van, amelyek hazánkban nem őshonosak. Fellelhető itt tiszafa és bukszuscserje is. A szokásokkal ellentétben itt más a franciakert, inkább mintha egy kisebb arborétumban találná magát a látogató.

A turistaút mentén Kata nem tudott elsétálni a dámszarvasok mellett, hiszen annyira szelídek, hogy akár kézből is lehet etetni a patásokat. Természetesen Boldog Gusztáv felhívta Kata – és mindenki – figyelmét, hogy házi ételmaradékkal, kenyérrel, keksszel szigorúan tilos kedveskedni az őzeknek. Egy kicsit továbbsétálva háziállatokat is találhatunk. Egy almával igen jó napot szerezhetünk a szamaraknak, kecskéknek, vagy esetleg a disznóknak. Igaz, hogy ezek nagyon szelíd és barátságos állatok, de azért érdemes a gyerekre odafigyelni, amikor eteti a négylábú barátokat.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Új kiállítás nyílt a Tájvízházban

  Csütörtök délután új időszaki tárlat nyílt a Tájvízházban, Bazi nagy görög tábor címmel. A …