2024. április 26., péntek
FONTOS

Megnyílt a rondella

A videóban látható, hogy nézett ki a vár és a rondella egy 1992-ben, az akkori Gyula Televízió által készített felvétel tanulsága szerint. És így néz ki most, miután a város nonprofit kft-je vette át a működtetést.

 

{vsig}galeria/rondellaa{/vsig}

Bár az átalakítást elég viharos hozzászólások kísérték az egyik közösségi oldalon, a legtöbb ember által vitatott modern elem a műemlékvédelmi hatóság előírása miatt került a helyére. A szervezet ugyan korábban még a korhűséget tartotta szem előtt, azóta viszont – úgy tűnik – változott a szakmai álláspont.

Azt már a működtető kulturális és rendezvényszervező Kft. vezetője, Szabóné Katona Katalin mondta el, hogy a 30 milliós beruházásnak köszönhetően kétszeresére nőtt a terasz nagysága, mely így 150 ember befogadására alkalmas. Ez volt az eredeti cél is, vagyis egy minél nagyobb közösségi tér kialakítása.

A rondella üzemeltetője elmondta, a városi céggel együtt közös érdekük, hogy a rondella jó hely legyen. Ennek érdekében szeretnének minden korosztályt megnyerni. Ezt elfogadható árakkal és folyamatos akciókkal próbálják elérni. Budai János azt mondta, inkább alacsonyabb árréssel dolgoznak, hogy több legyen a vendég.

Ebben a hónapban minden este különböző családi és könnyűzenei programok várják a látogatókat. Mindezen túl a helyi gasztronómiai hagyományokra építő rendezvények is színesítik az összképet, de a nyár további része sem lesz eseménytelen.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …