2023. szeptember 25., hétfő
FONTOS

10-20 százalékkal több eset a mentőknél

 

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, és lesz egyre elviselhetetlenebb a kánikula, úgy lesz egyre több dolguk a mentősöknek. A gyulai állomás vezetője, Schneider László elmondta, a 30 Celsius fok feletti melegben általában 10, nem ritkán 20 százalékkal is több esethez vonulnak, vagyis akár ötödével megnő ilyenkor a rosszullétek száma.

{vsig}galeria/mentok{/vsig}

Az elmondottakon kívül a vérnyomás problémákkal küzdők számára is több gondot okoz a nagy meleg. E tekintetben elsősorban az alacsony vérnyomásúaknak kell számolniuk ájulással, szédüléssel. A mentősök tapasztalatai szerint mindez főleg azoknál fordul elő, akik egyébként is értágító hatású gyógyszereket szednek. Ugyanakkor az alkohol hatása is növeli ezek kockázatát.

Schneider László kiemelte, az alapvető szabályok betartásával sokat tehetünk a problémák megelőzése érdekében. Ezek közé sorolható a több folyadék bevitele a szervezetbe, a déli órákban a tűző napsütés elkerülése, vagy a magas fényvédő faktorú naptej használata.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Harmincezer látogató volt kíváncsi a búcsúzó Sisi tárlatra

  Szombat délután megérkezett a Sisi kiállítás harminc-ezredik látogatója, akit elsőként Fekete-Dombi Ildikó, a látogatóközpont …