2024. április 27., szombat
FONTOS

Jövő nyáron kinyithat a mozi Gyulán

Egy több mint nyolcvan millió forintos beruházás keretében újulhat meg hosszú vajúdás után a gyulai Royal mozi. A felújításra beadott pályázat elbírálása még ebben az évben megtörténik, így ha minden a tervek szerint alakul, jövő nyáron ismét megnyithatja kapuit az egykor nagy látogatottságú filmszínház.

A bérlők korábban már beadtak egy pályázati tervet, ami jónak is bizonyult. Ám az új katasztrófavédelmi szabályozás miatt újat kellett készíteni.

A jelenlegi pályázat, amely nettó nyolcvanmillió forintos beruházást valósítana meg, a mozi mellett egyéb olyan szolgáltatásokat építene be, ami már a mai kor emberének is csábítóan hathat a későbbi mozilátogatást illetően. 

Természetesen az épület mellett fontos a belső technikai rendszer, a jelenlegi Dolby Surround hangrendszeren lesz némi fejlesztés, de az üzemeltető hangsúlyozta, nem a multiplexekkel akarnak versenyezni, hanem egy színvonalas szórakoztató egységet alakítanának ki.

A vetítőgépek sem újak, viszont jó állapotban vannak, és fontos lépés lenne, hogy a premiert követően, minél hamarabb megtekinthetőek legyenek a filmek Gyulán. Erre pedig, ha minden az elképzelések szerint alakul, leghamarabb jövő nyáron kerülhet sor.

Videó itt,
még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …