2024. április 26., péntek
FONTOS

Hagyományos módon főzték a szilvalekvárt

Az idősebbek között alig van olyan, aki ne látott volna hagyományos szilvalekvár főzést, sok fiatal számára viszont a rézüst és a többi felszerelés igazi újdonságként hatott.

Az Apor Vilmos püspök nevét viselő téren szombat délelőtt kisebb tömeg gyűlt össze az immár hagyományosnak, de legalábbis harmadik alkalommal megrendezettnek mondható programon, melynek elsődleges célja a múltidézés mellett a gasztronómiai értékek megőrzése volt. Mittag Mónika szervező, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke kiemelte, évről évre nagyobb figyelem kíséri az eseményt.

A rendezvény egyik támogatója a körzet képviselője, egyben a térség országgyűlési képviselője volt. Gajda Róbert a munkában sem volt rest részt venni, mint mondta, gyermekkora kedves emlékeit idézi az itteni szilvalekvár főzés.

Míg a közönséget az Implom iskola diákjai szórakoztatták, az egyik üstnél társaival Schriffert Ferenc állt helyt. Nem meglepő, hogy azt mondta, ő a hagyományos módszerben bízik.

A mostani szilvalekvár főzés sikere után szinte biztos, hogy ennek a rendezvénynek van jövője. Gajda Róbert azt mondta, érdemes volna a város minden körzetében hasonló, a helyi adottságokra építő programokat szervezni.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …