2024. május 3., péntek
FONTOS

70 milliós társasági adó jön a gyulai utánpótlásra (VIDEO)

A jelenlegi helyzetben ugyanis sem az állam, sem az önkormányzat, sem a szponzorok nem tudnak annyi támogatást biztosítani erre a célra, amennyi szükséges lenne. A társasági adó bevonásával a vállalkozók eldönthetik, hogy nem az adóhivatal számlájára fizetik azt be, hanem egy erre elkülönített számlára, ezzel ez a pénz Gyulán marad és a gyulai gyerekek élvezhetik ennek hasznát. A pályázati összeg túlnyomó része már realizálódott is a vállalkozókkal történt megállapodásnak köszönhetően.

Nagyságrendileg hetvenmillió forint az a pénz, amit erre a célra lehet majd fordítani. Közel kilencmillió hétszázezer forintot nyert a kézilabda utánpótlás helyzetének javítására a gyulai kézilabda szakosztály, amit teljes egészében a nevelésre tudnak fordítani, olyan eszközök beszerzésével, amelyekre már régi igény mutatkozott. A városvezetés tervei között szerepel a későbbiekben a vízilabda szakág elindítása, hiszen minden adott ennek működéséhez, valamint a kosárlabda bevonása a TAO-s pályázati forrásba, amennyiben ezekre is kiterjesztik a támogatás ilyen jellegű formáját.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …