2024. július 23., kedd
FONTOS

9,5 tonna papírt gyűjtöttek az ötös iskolában (VIDEO)

Blága Petra a későbbi győztes 7.a osztály diákjaként szerényen nyilatkozott, de szavaiból is kiderült, akárcsak a tanuláshoz, a papírgyűjtéshez is nagy szükség van a szorgalomra.

A diákok közül jópáran szülői segítséget is igénybe vettek, így tett Semsei Amanda is. Szigeti Norbert és osztálya korábban többször is nyert. Őt a siker titkáról kérdeztük.

Minden, általunk megkérdezett fiatal tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy mi történik a papírral azután, hogy ők összegyűjtötték.

{vsig}hirek2/95tonna{/vsig}

A tagintézmény vezetője, Szabadosné Bécsi Katalin szerint ez nem véletlen, hiszen ennek a programnak éppen ez, vagyis a környezettudatos magatartás erősítése a célja.

Egy ügyesebb osztálynak egy ilyen alkalommal több, mint 50 ezer forintja is összejöhet. Az őszi esemény mellett a diákok tavasszal is gyűjtenek, ez az összeg tehát meg is duplázódhat.

A papírgyűjtés ideje alatt a lakótelep és a környék azokat az időket idézi, amikor egy-egy ilyen program még nagyobb jelentőséggel bírt.

Nézze meg ezt is:

Ferenc pápa: Nemet mondunk a háborúra, igent a párbeszédre!

A szentatya a világ élő lelkiismereteként folyamatosan felszólal a világban dúló háborúk ellen, és kitartó imára biztat …