2024. május 8., szerda
FONTOS

Megkapta a város a részvényt

Soros ülését tartotta csütörtök délelőtt Gyula város Képviselő-testülete. Az interpellációk és kérdések órájában Szalai György, a Gyulai Városbarátok Körének képviselője a piaccal kapcsolatban érdeklődött. Mint ismeretes, még még áprilisban elfogadtak a képviselők egy indítványt, mely a piac felújítását célozta meg, valamint jelenleg is fut egy pályázat, mely, ha nyer, szintén forrást biztosít erre a célra. Szalai György egy helyszíni bejárást javasolt az önkormányzatnak, hogy a jelenleg is létező kisebb hibákat minél hamarabb ki lehessen javítani.

A fő napirendek között a testület hozzájárulását adta ahhoz, hogy a város a megyei intézményfenntartó központ átadja a birtokában lévő, korábban a Békés Megyei Önkormányzat tulajdonát képező 40 millió forint névértékű részvényt. Erre azért kerülhetett sor, mert a nemzeti vagyontulajdonra vonatkozó törvény térítésmentesen lehetőséget adott erre az átadásra.

Ismét szó esett Gyula város geotermikus fűtésmodernizációjáról. A jelen pályázati munka keretében elvégzett hidrogeológiai elemzések és hévízföldtani vizsgálatok szintén alátámasztják, hogy a város alatt közel 2 300 méter mélységben kedvező geológiai kifejlődés esetén feltárható mintegy 500 liter/perc hozamú, 90 C hőmérsékletű termálvíz.

A testület zárt ülésen bírálta el a vendéglátóipari előkertben folytatott zeneszolgáltatással kapcsolatban benyújtott fellebbezést, melyet elutasítottak a képviselők.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …