2024. május 2., csütörtök
FONTOS

300 embert küldenek el a húskombináttól

Az értesülést a Gyula Tv érdeklődésére megerősítették. Máté Istvánné felszámoló telefonos érdeklődésünkre elmondta, a pontos létszám még nem ismert, de a részterületek vizsgálata után dől el, és várhatóan 300 körül lesz. A hírt közölték a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal, a tárgyalások után december harmadikán jelentik be a történteket a munkaügyi központnál. Úgy néz ki, a távozni kényszerülő munkatársak két hónapig megkapják a bérüket.

Máté Istvánné kiemelte, eddig abban bíztak, hogy a bíróság hamar döntést hoz, és a vevőktől befolyó források nem kerülnek a céget korábban hitelező bankokhoz. Ez nem történt meg, így a beérkező – most már 240 millió forint nem a termelés újraindítását szolgálja, hanem a bankhoz került.

A felszámoló elmondta, ez a pénz a felszámolás megindulása óta halmozódott, a cég vásárlói pedig azért nem fizették ki, mert nem volt tisztázva, hova is kellene utalniuk. A bankok ugyanis a kintlévőségeik fejében maguknak követelték a pénz, míg a felszámolói a termelés biztosítása miatt a saját számláján szerette volna látni . A kérdésben a Törvényszéktől vártak döntést, ami máig nem született meg.

Máté Istvánné kiemelte, a legnagyobb gond az, hogy nem is látszik, honnan lenne a működésre pénzügyi keret.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …