2022. január 27., csütörtök
FONTOS

Pörköltet hozott a Mikulás (VIDEO)

Melegszívű adományozók és forró körömpörkölt képében jelent meg a mikulás november 5-én a gyulai Zrínyi téri hajléktalan szállón, ahol nemzetközi összefogással 100 adag ételt főztek az ünnep alkalmából a rászoruló hajléktalanoknak. Bár az intézményben egy ideje már működik a népkonyha, ennek ellenére komoly segítséget jelent ilyenkor egy tál meleg étel is az itt élőknek.

A szállón jelenleg hatvan állandó bentlakó veszi igénybe az egyébként ötven főben maximált éjszakai menedékhelyet. A nappali melegedővel és az átmeneti szállással együtt összesen közel száz fő az, aki rendszeres látogatója az intézménynek. A tél beköszöntével már huszonnégy órában működik a krízisautó, amelynek riasztás esetén a lehető legrövidebb idő alatt a helyszínre kell érnie.

A tél közeledtével az intézmény minden, otthon feleslegessé vált adományt köszönettel vesz, különösen a meleg ruha, a téli cipő és a gyümölcs számít jelentős segítségnek az intézmény lakói számára.

Nézze meg ezt is:

Újra reneszánszát éli Magyarországon a pálinka

A 2008-as magyar pálinkatörvény újraszabályozta, hogy mit nevezhetünk pálinkának. Csak Magyarországon termett, feldolgozott és desztillált, …