2024. április 26., péntek
FONTOS

Testületi határozat a húskombinátért (VIDEO)

Lázár János elmondta: a polgármesterek és képviselők arról tájékoztatták, hogy komoly munkaerő-piaci problémát jelent a húsipari vállalatok gazdasági nehézsége és általában a magyar húsipar problémája.

Ezért kérték a kabinet közreműködését a munkahelyek megmentésében, a kormány pedig vállalta, hogy mindhárom településen megadja a segítséget ahhoz, hogy a több száz munkahely – a beszállítókkal együtt több ezer ember megélhetése – garantálva legyen – mondta Lázár János. Kijelentette: „meg fogjuk menteni ezeket a munkahelyeket”, majd hozzátette azt is, szeretné az ügyet még decemberben lezárni.

Arra a kérdésre, hogy milyen segítségre lehet számítani, az államtitkár azt válaszolta: egyelőre azért nem nyilatkozik konkrétumokról, mert a kormány és az önkormányzatok esetleges lépése üzleti érdekkörök szándékait sértené. A mostani tárgyalásról a kabinet szerdai ülésén tájékoztatja a kormánytagokat Orbán Viktor miniszterelnök.

Kedden késő délután rendkívüli testületi ülésen szavazták meg Gyula város képviselői, hogy a testület erejéhez mérten részt kíván venni a gyulai húsipar megmentését szolgáló intézkedések meghozatalában és végrehajtásában.

A Gyulai Húskombinát ügye nem lehet párpolitikai kérdés, ezért a testület tagjai egy emberként álltak a keddi határozat elfogadása mellé.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …