2024. április 26., péntek
FONTOS

Lesz-e önerő az ivóvíz beruházáshoz? (VIDEO)

Ez a projekt összesen 1 milliárd 933 millió forintból valósulhat meg, ehhez a pályázati támogatás 1 milliárd 565 millió forint.

Az erről szóló értesítést már a nyáron megkapta a gyulai önkormányzat, ezek a felvételek éppen akkor készültek, amikor ezt a jó hírt bejelentették. Az már akkor is kérdés volt, hogy az önerőt hogyan biztosítja a város, de a szakemberek abban bíztak, egy újabb, sikeres pályázatnak köszönhetően ezt is elő tudják teremteni. Az önkormányzat ugyan hivatalos értesítést ennek eredményéről nem kapott, de bíznak benne, pozitívan bírálják el a dokumentumot.

Dr. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a gyulai adófizetők pénzét, a város kasszáját nagy eséllyel nem fogja terhelni ez a beruházás. Ennek a legfontosabb eleme egyébként az, hogy az ivóvízben az arzénre vonatkozó határérték már nem 50, hanem 10 mikrogramm per liter. A régi rendszerben a gyulai víz megfelelt a szabályozásnak, az újban viszont már nem.

Az ivóvízminőség-javító beruházás legkésőbbi határideje 2013. november vége. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2014. közepén már “új” víz folyik majd a csapból.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …