2024. április 27., szombat
FONTOS

Bővült az idegenforgalom Békés megyében tavaly

Glózik Klára elmondta: a vendégéjszakák száma 12 százalékkal bővült, 117 ezer vendég összesen 378 ezer vendégéjszakát töltött el ebben az időszakban a megye szálláshelyein.

Az irodavezető megjegyezte: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a múlt év első kilenc hónapjában Békés megye idegenforgalmában Gyula teljesítménye a korábbiaknál is meghatározóbb volt, a fürdővárosban szállt meg a megye vendégeinek ötven százaléka, és a turisták száma 37 százalékkal bővült.

Az idegenforgalmi ágazat növekedése a minőségi szálláshely- kapacitások bővülésével, a gyógyfürdők és a gyógyászati szolgáltatások fejlesztésével, a hagyományos országos fesztiválok népszerűségével és újabb turisztikai attrakciókkal hozhatóak összefüggésbe – jegyezte meg Glózik Klára.

Kiemelte: az elmúlt két-három évben a Békés Megyei Önkormányzat és a megye idegenforgalomban érdekelt városai, valamint a helyi Tourinform irodák jelentős összeget fordítottak országos és külföldi marketingre, ez szintén hozzájárult a megyei turisztikai ágazat teljesítményének bővüléséhez.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …