2024. április 27., szombat
FONTOS

Testületi ülés fürdőbejárással (VIDEO)

Az egyik legnagyobb horderejű döntés a Nicolae Balcescu iskola átadása volt az Országos Román Önkormányzatnak szeptember elsejei hatállyal.

Az oktatási intézmény korábban már többször jelezte, hogy átvenné a várostól az iskolát, de a testület ezt addig nem akarta megszavazni, amíg a szülők, pedagógusok és a többi érintett ebben nem képvisel egységes álláspontot. Az országos elnökség azonban lépéseket tett arra vonatkozóan, hogy létrejöhessen a megállapodás, melynek értelmében a vagyonkezelői és működtetői jogot adta át a város az Országos Román Önkormányzatnak. A munkáltatói jogokat az iskola fogja gyakorolni, a tulajdonjog pedig marad az önkormányzatnál.

Újabb öt évre kapott lehetőséget az egyesített óvodai vezetői posztra Szilágyiné Solymosi Mária, a grémium ugyanis elégedett volt az eddigi vezető és a tagintézmények munkájával, így nem tartották szükségesnek pályázat kiírását. A testület rendhagyó módon a Gyulai Várfürdővel kapcsolatos napirendeket a helyszínen tárgyalta meg, melyet megelőzően egy bejáráson tekintették meg az élményfürdő beruházás jelenlegi állását, amely jelenleg 40 százalékos készültségű, és a tervnek megfelelően halad a munka.

Az ülésen szó volt még a gyulai úszásoktatásról és az utánpótlás nevelés feladatellátásairól is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …