2023. január 31., kedd
FONTOS

Magyarország-Románia 5-1

“A vb-selejtező sorozat nyitányát megelőző utolsó előtti felkészülési mérkőzésen Vágó Attila – ígéretéhez híven – szinte teljesen kicserélte a kezdőcsapatot a keddi összecsapáshoz képest. Ezúttal egy még fiatalabb átlagéletkorú magyar válogatott lépett pályára, de a kevésbé rutinos játékosok egy pillanatra sem ijedtek meg a feladattól, és bár az első negyedórában még akadozott a játék, a 22. percben Kaján Zsanett találatával sikerült megszerezni a vezetést. A gól megnyugtatta a csapatot, kezünkbe vettük az irányítást, és ki sem adtuk onnan a mérkőzés végéig.

 

A második félidőben csereként beállt néhány tapasztalt kulcsemberünk, ami főként támadásban adott nagy lökést az együttesnek, a hajrában újabb mutatkozott meg a fölényünk. Az első meccsen is tarthatatlannak bizonyult csatárduónk ismét elemében volt, a 73. és a 80. percben Vágó Fanni volt eredményes, a 82. és a 89. percben pedig Pádár Anita talált a kapuba. A románok a 85. percben szerzett góljukkal szépítettek valamelyest az eredményen.”

 

– A keddi meccshez képest teljesen új csapattal álltunk fel, mind a tíz mezőnyjátékos más volt, mert kíváncsi voltam arra, hogy a fiatalok közül kik azok, akik nemzetközi meccsen jó teljesítményt tudnak nyújtani – mondta a találkozó után Vágó Attila. – Örülök, hogy a lehetőséghez jutó játékosok bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak a keretben, ezek után kellemes problémáink lesznek a tétmeccsekre készülő keret kijelölésekor. Az első 15 percben kapkodva játszottunk, de egy gyönyörű szabadrúgásgóllal vezetést szereztünk, és onnantól kezdve az történt a pályán, amit mi akartunk. Akkora különbség talán nem volt a két csapat között, mint amekkorát az eredmény sejtet, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a kapu előtt viszont sokkal határozottabbak voltunk ellenfelünknél. Nem értékeljük túl a kettős sikert, ahogyan a Balaton Kupán elszenvedett vereségeket követően sem temettem a csapatot, számunkra ugyanis a vb-selejtezők jelentik az igazi kihívást, mindent az első, osztrákok elleni meccsre való felkészülésnek rendelünk alá. Remélem, győzelmeinkkel példát mutattunk a fiúknak a bukaresti meccs előtt, az egész csapat szorítani fog nekik pénteken este, kedden pedig a teljes keret ott lesz a Puskás-stadionban, hogy a helyszínen szurkoljon Egervári Sándor együttesének.

Felkészülési mérkőzés, Gyula

Magyarország-Románia 5-1 (1-0)

Magyarország: Szőcs Réka (Kovács Klaudia, 77.) – Mosdóczi Evelin, Tóth II Alexandra, Tatai Krisztina, Gál Tímea (Szabó Viktória, 9.) – Fenyvesi Evelin, Tell Zsófia (Pádár Anita, 45.) – Zeller Dóra (Zágor Bernadett, 59.), Palkovics Nóra, Kaján Zsanett (Smuczer Angéla, 45.) – Nagy Dóra (Vágó Fanni, 45.)

Magyar gólszerzők: Kaján a 22., Vágó a 73., Vágó a 80., Pádár a 82., Pádár a 89. percben

Nézze meg ezt is:

A Himnusz dallamaira írtak ki pályázatot Gyulán

Pályázatot írt ki az Erkel Ferenc Emlékház, illetve az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. A program célja …