2024. április 26., péntek
FONTOS

Családi közlekedési verseny a Magvetőben (VIDEO)

A családi vetélkedőn általában 10-15 família szokott részt venni. Az elméleti feladatok során egy keresztrejtvényt és egy KRESZ tesztlapot kellett kitölteniük a résztvevőknek. Az eseményt minden évben ősszel rendezik meg, bár október a közlekedési hónap, de ez, az iskolában áttolódott novemberre.

A versenyen három ügyességi feladattal várták a családok tagjait. Labirintussal, ahol bekötött szemmel kellett megtenniük egy útvonalat a társuk irányítása által, ezek után egy kirakó következett, ahol egy közlekedési táblát kellett kirakni és felismerni, hogy mit ábrázol, majd egy játékos, tréfás gyorsasági futammal zárult a verseny, ahol egy labdát az egyik helyről a másikra minél gyorsabban kellett eljuttatni. A versenyt a Gyulai Rendőrkapitányság is támogatta.

Farkas Miklós főtörzsőrmester elmondta, hogy a rendezvény fő célja, hogy a gyermekek megtanuljanak helyesen közlekedni az utakon és balesetmentesen. A KRESZ teszt során a szülők átadták a tanult információkat a gyermekeiknek.

Vannak visszatérő családok, Medovarszkiék már 5. alkalommal vesznek részt nagyon jó eredményekkel. Mivel az őszi-téli hónapokban korán sötétedik, így még jobban oda kell figyelni, hogy ki hogyan válik láthatóvá és hogyan közlekedik a mindennapokban.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …