2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Hét országból érkeztek Gyulára (VIDEO)

Az egymás megismerésén keresztül jobb megértést és békét biztosíthat egy ilyen közös találkozó. A tanulók különböző tématerületekből készültek fel angol nyelvből, hiszen ez a közös munkanyelvük, és ezeket mutatják be egymásnak, és így fognak tanulni a különbözőségekről és hasonlóságokról, tette hozzá Erdélyi Lajosné. A projekt koordinátora elmondta, hogy milyen céllal érkeztek Gyulára.

Hakan Yilmaz hozzátette, hogy boldogok, hogy itt lehetnek és nagyon jól érzik magukat. Elmondása szerint nagyon fontos ez a projekt, mert hidat képez az országok között az Európai Unióban és ez békét hozhat mindenki számára. A delegációt az Európai Unió himnusza mellett zászlólengetéssel fogadták a diákok, majd egy táncbemutatóval lepték meg őket.

Magyar népszokáshoz híven kenyeret és sót ajándékoztak a diákok, melyet két népviseletbe öltözött kisdiák adott át. A delegáció tagjai a városunkban tartózkodásuk során megismerkedhettek a város különböző nevezetességeivel, és a szervezők bíznak abban, hogy a tagok a későbbiekben még visszatérnek magánemberként is. A következő találkozó januárban lesz Portugáliában.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …