2024. április 29., hétfő
FONTOS

Kezet fogott Gyula és Arad (VIDEO)

A jó kapcsolat egyik titka, hogy bár egy határ elválaszt bennünket, de mi mégis azt keressük, hogy mi az, ami összeköt, és mindig arra jutunk, hogy sokkal több minden köt össze bennünket, mint ami elválaszt – mondta Görgényi Ernő.

A két város kapcsolata komoly tradíciókra tekint vissza, hiszen a múltban is szoros kapcsolatban álltak egymással. Az Európai Unióhoz való csatlakozás óta pedig újabb lehetőségek nyíltak előttünk – tette hozzá Gyula polgármestere.

Ennek alkalmával megismerhettük egymás idős ügyi tapasztalatait és programjait – hangsúlyozta Görgényi Ernő. Ilyen és ehhez hasonló tervek megvalósítására szeretnének törekedni a jövőben is.

Bognár Levente elmondta, azon dolgoznak, hogy ez a kapcsolat fennmaradjon, és a polgárok számára ezt próbálják még gyümölcsözőbbé tenni.

Catalin Titiriga, Arad alpolgármestere sok sikert kívánt a jövő évi választásokhoz Görgényi Ernőnek és megajándékozta, amit a városunk vezetése viszonzott. Florin Vasiloni főkonzul a román kormány nevében gratulált a kezdeményezéshez, majd elmondta, meg van győződve arról, hogy a Gyulán élő románok és az Aradon élő magyarok biztos pontot jelentenek a két város kapcsolatában.

Ma egy fontos kapcsolódási pontról is megemlékeztek. Arad egykori polgármestere, Salacz Gyula Gyulán született. A Horváth Ferenc utca sarkán az ő emléktábláját avatták fel.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …