2024. április 27., szombat
FONTOS

Összeállt az ellenzék, reagált a Fidesz (VIDEO)

Az ezzel kapcsolatos Petőfi téri sajtótájékoztató végén egy sajátos performanszra is sor került. Ugyanezen a helyszínen délután dr. Kovács József, a Fidesz országgyűlési képviselője “Reagálás a Gyurcsány koalíció Békés megyei megalakulására” címmel tartott sajtótájékoztatót.

Kézfogással szimbolizálta a baloldali ellenzék összefogását Petőfi téri sajtótájékoztatóján Pluhár László, az MSZP választókerületi felelőse, Máthé Zoltán, a DK helyi szervezetének képviselője és Bod Tamás, az Együtt 2014 alapító tagja, a hármas számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

Bod Tamás azt mondta, azokat az embereket kell megtalálni, és megszólítani, akik szerint nem jó irányba halad az ország, és kormányváltásra van szükség. Ezért mindent el is fognak követni a választás kezdetéig. A sajtótájékoztató végén a résztvevők Petőfi egyik versét, a Respublikát helyezték el az őt ábrázoló szobron, és Bod Tamás egy részletet is előadott a költeményből.

Szintén a Petőfi tér volt a helyszíne a Fidesz országgyűlési képviselőjének. Kovács József úgy reagált, hogy az országos példát követve a megyei és városi szinten is megvalósult baloldali összefogás győzelme esetén az ország nem előre, hanem hátrafelé indulna el. Görgényi Ernő polgármester egy Petőfi verssel reagált, azt mondta, a kormányváltó handabanda a Füstbe ment tervvel végződik majd.

Kovács József azzal kapcsolatban, hogy a délelőtti sajtótájékoztatón verset helyeztek el a Petőfi szobron, úgy reagált, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló tett egy köztéri szobron semmiképpen nem elegáns az ellenzék részéről.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …