2024. május 5., vasárnap
FONTOS

100 éves az ipartestület (VIDEO)

Galuska Józsefné hozzátette, hogy próbálják tanácsokkal segíteni az alakuló, illetve a már meglévő vállalkozásokat. Segítenek a könyvelés, adótanácsadás, vagy pályázatírás kapcsán, illetve minden egyéb problémában, amikkel hozzájuk fordulnak. Csőke Péter elmondta, hogy amikor ő lépett be a testületbe, akkor még megszavazták, hogy erkölcsileg van-e olyan ember, hogy az iparosok közé tartozhasson.

Csőke Péter hangsúlyozta, úgy érzi, hogy minden iparosnak kell, hogy valahova tartozzon. Legyen egy szervezet, ahol megbeszélhetik a problémákat az adózással vagy a szakmai dolgokkal kapcsolatban. Werner György elmondta, hogy a kiindulópontot akarták jobban megmutatni, hogy 100 évvel ezelőtt honnan indult el az iparosság, a mesterségek a szakmacsoportokon keresztül.

Az egyik ezüstgyűrűvel kitüntetett, Mata Imre elmondta, hogy ma nehéz dolog jó vállalkozónak lenni. A Fáma-Nett Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy megbízhatóság, pontosság, szavahihetőség és sok munka jellemzi a jó vállalkozót, és annyit kell dolgozni, amit a munka kíván, ez lehet akár napi 12-14 óra is.

Szombaton egy ipartörténeti kiállítást láthatnak az érdeklődők, ahol Csőke Péter által készített emléktábla lesz felavatva.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …