2024. április 26., péntek
FONTOS

Ünnepi megyegyűlés Dobozon (VIDEO)

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke ünnepi köszöntőjében a 20. század egyik legnagyobb gondolkodójának, Bibó István szavait idézve azt mondta, “A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem”.

A megemlékezésen Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő, ünnepi beszédében hangsúlyozta, 1848. március 15-e a magyar történelem egyik legszebb és egyben sorsfordító pillanata.

Az ünnepségen idén is öt “Elnöki elismerés” kitüntető díjat adtak át az arra érdemeseknek, a közfeladatot és közszolgálatot ellátó magas színvonalú dolgozók között. Posztumusz elismerésben részesült Dr. Bumbera József, nyugalmazott Mentőszervezet Vezető Főorvosa. A díjat Gyebnár József vette át.

Elnöki elismerésben részesült Hudák Pál, rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, főkapitány helyettese.

Elismerést vehetett át Maczek Szilárd, tűzoltó őrnagy, megyei tűzoltóság főfelügyelő.

Szintén elismerést vehetett át Zseák Sándorné, a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium igazgatóhelyettese.

Végül, de nem utolsó sorban elnöki elismerésben részesült Fiszter-Fábián Krisztina, a Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főnővére. A kitüntetett nagy meglepetéssel fogadta az elismerést, aki azt mondta, ez minden dolgozó érdeme.

A kitüntetések átadását követően, a dobozi általános iskola műsorát tekinthették meg a jelenlévők.

Az esemény ezután a Közösségi Ház előtti téren folytatódott, ahol felavatták és megszentelték Doboz nagyközség új, forradalmi emlékművét és emléktábláját.

Az ezt követő koszorúzás után, a hősök emlékére a megye és a város vezetői közösen ültettek el egy tölgyfát a jövő nemzedékének.

Az ünnepi megyegyűlést a Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár falán elhelyezett emléktáblájának leleplezése zárta.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …