2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyermekgyógyászati kongresszus Gyulán (VIDEO)

A gyermek diabetes száma az utóbbi években rohamosan növekedett. Gyakorisága három, négyszerese az előző évtizedekhez képest. Nagyon sok azon gyermekek száma, akik későn érkeznek a kórházba és már komolyabban kialakul náluk ez a betegség.

Dr. H. Nagy Katalin fontosnak tartja felhívni a figyelmet a mihamarabbi kezelések elkezdésére. A diabeteses betegek számának emelkedésének alapja egy genetikai meghatározottság, amire egy külső tényező rásegíthet.

A kongresszus legfontosabb témája volt a neonantológia vagyis újszülött, koraszülött gyógyászat, emellett a koraszülött intenzív gyógyászat és a koraszülött mentés. Csökkenő tendenciát mutat a csecsemő halálozások száma az utóbbi években. A szakembertől megtudhattuk, minek is köszönhető ez. 

Dr. Gárdosi László hozzátette, a koraszülött gyógyászatban a 28 hét alatti koraszülötteknek 10-15 évvel ezelőtt elég kevés esélyük volt a túlélésre, most viszont a 24-25 hetes magzatokat is megpróbálják életben tartani, ami az orvostudományon belül egy hatalmas előrelépésnek számít.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …