2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Kikerültek a rezervátumból az egyházi hírek (VIDEO)

 

Több más mellett erre, a videóban hallható kérdésre is keresték a választ annak a szegedi pódiumbeszélgetésnek a résztvevői, akik a Gyula Televízió ügyvezető igazgatójának, Antal Zsoltnak a meghívására vállalkoztak a vélemények cseréjére.

Az MTVA vezérigazgatója, Szabó László Zsolt azt mondta, van, aki tudatosan vállalja, hogy a közszolgálat az értékteremtés és az értékek továbbításának a színtere, míg akadnak olyanok is az MTVA-nál, akik még nem ismerték ezt fel.

Pozitív változásról beszélt Balogh László, az MTVA tevékenységét felügyelő kuratórium elnöke is. Ő áttörésként fogalmazta meg azt az elképzelést, mely szerint ki kell hozni az egyházi híreket a „karanténból”.

Gazsó L. Ferenc, az MTI vezérigazgatója azt mondta, az MTI-nél a valláshoz és az egyházhoz való hozzáállás alapvetően megváltozott 2010-ben.

Fontosnak nevezte Belénessy Csaba, az MTI korábbi vezérigazgatója, hogy a téren behozzák a kommunizmus és a szocializmus által okozott hátrányokat. A közmédia vallási műsorokkal is foglalkozó szerkesztőségének vezetője, Barlay Tamás kijelentette, egyre több egyházi hírt láthatnak a nézők a műsorokban.

Szikora József, a Magyar Katolikus Újságíró Szövetség elnöke arról beszélt, szervezetük egyre népszerűbb, már közel 900 tagot számlálnak, és egyre több a fiatal. A Katolikus Rádió műsorstruktúrájával kapcsolatban Radetzky András vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, elsősorban azokat szeretnék megszólítani, akik még nem vagy már nem gondolják magukat vallásosnak.

Zárszavában Kiss-Rigó László azon egyetemes, keresztény értékekre hívta fel a figyelmet, mint például a család, az élet védelme és a társadalmi szolidaritás. Hangsúlyozta, ezeknek az egyházi szakzsargontól mentes képviseletében a közszolgálati médiának és az egyháznak közös feladataik vannak.

A beszélgetés első alkalommal, teljes egészében ma este tekinthető meg a Pódiumban.

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …