2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Mészáros Péterre emlékeztek (VIDEO)

Sorsfordítónak bizonyultak Mészáros Péter életében az 1986-87-es évek, hiszen Szentpálfalva és Máriafalva határán a város, a csapat rendelkezésére bocsátott egy jelentős területet a hozzá tartozó tanyaépülettel együtt. Mészáros Péter vezetésével összefogtak a játékosok, a sportbarátok és Máriafalva lakossága, majd felépítették a saját labdarúgó pályájukat, a tanyában pedig öltözőket alakítottak ki. A későbbiekben itt tartották az edzéséket és a mérkőzéseket.

Görgényi Ernő a néhai Grosics Gyula szavaival élt beszédében. “Azért kételkedem a magyar futball feltámadásában, mert úgy látom, hiányoznak az erkölcsi alapok. Számomra úgy tűnik, hogy nincs meg az a tűz, ami hajtaná a játékosokat, eltűnt a játék szeretete és a győzelem iránti vágy, a pénzkeresési lehetőség dominál.” Mészáros Péter ennek épp az ellentétét képviselte.

A beszédek végén a Mészáros Péter emlékére állított táblát a sportember özvegye és Görgényi Ernő leplezte le. A családtagok, sporttársak és a barátok virágokat helyeztek el az emléktábla előtt.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …