2024. április 26., péntek
FONTOS

Megkezdődött az egészséghét a Béke sugárúti óvodában (VIDEO)

Az intézmény egyik kiemelkedő területe az egészséges életmódra nevelés. A 2002-ben életre hívott rendezvény programjai nyitottak, melyeken szülők, szakemberek, valamint pedagógusok vesznek részt.

A hét folyamán a gyermekek a változatos programok során különféle sportágakkal ismerkednek meg, mint például az úszás, a vívás, a labdarúgás, vagy a tenisz.

Szicsek Margit, az Egészség hét fővédnöke egy új területtel találkozott a nyitó rendezvényen, hiszen eddig csak felnőttekkel foglalkozott. Szicsek Margit elmondta, örül, hogy az óvoda a maga játékos módszereivel felhívja a figyelmet arra, hogy az ember felel önmagáért, és minden életkorban el kell sajátítanunk olyan önvédelmi lelki mechanizmusokat, amire a későbbiekben támaszkodni kell.

Becseiné Lock Gabriella, tagintézmény-vezető köszöntő beszédében kiemelte, fontos, hogy felkeltsék a gyerekek igényét az egészséges életmód iránt. Az óvoda vezetője elmondta, hosszú távú céljuk, hogyha ezekből a gyermekekből felnőttek lesznek, akkor már ne kelljen külső hatásra megtörténnie annak, hogy elkezd valamilyen testmozgást űzni.

Az óvodások az egészségnevelési héten elmennek Szabadkígyósra kirándulni, mellyel a szervezők a test, a szellem és a lélek egészségének az összhangjára törekednek.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …