2024. április 27., szombat
FONTOS

Elnökséget választott a DK gyulai szervezete

A 7 tagú elnökséget továbbra is Leel-Össy Gábor fogja vezetni, illetve a taggyűlés az elnökségbe beválasztotta Czinanó Jánost, Dankó Elődöt, Dobra Gábort, Lebenszky Attilát (ügyvezető alelnök), Martyin Tivadart, és Máthé Zoltánt. A taggyűlésen megjelent, és felszólalt Nagy-Husszein Tibor, a Demokratikus Koalíció alelnöke is.

 

“A DK gyulai szervezete korábban már kialakította véleményét arról, hogy a turizmus, az idegenforgalom terén milyen gondok, problémák merülhetnek fel. Ezt a véleményünket erősítette meg a napokban lezajlott sajtóvita, amely a városvezetés, és a „baloldali” képviselő

között pattant ki. Megjegyzendő, hogy a Demokratikus Koalíció semmilyen formában nem kíván beavatkozni egyes képviselők, és a város vezetése között kialakult vitába. Előre bocsátjuk, hogy egyes képviselők véleménye nem a teljes baloldal állásfoglalását tükrözik, kívánatos, hogy e téren különbség tételre kerüljön sor.”

 

Azt írták, a DK saját állásfoglalást alakít ki azokban a kérdésekben, amelyekben úgy gondolja, hogy a véleményét megosztja a közvéleménnyel. Ilyen például az idegenforgalom, a turizmus kérdése, amely a város szempontjából kiemelkedő jelentőségű. A Demokratikus Koalíció üdvözöl minden olyan kezdeményezést, programot, amelyek fejlesztik a város idegenforgalmát, és egyetért azzal, ha ezeket a rendezvényeket a város vezetése anyagilag, és erkölcsileg támogatja. A feltétel az, hogy az anyagi szponzorációk révén a várost ne érje kár, a befektetés legyen jogszerű, és transzparens, és ha netán az anyagi támogatás nem érte el a célját, akkor akit illet, a következtetést vonja le.

“Közismert, hogy Gyula kiemelkedő gyógyhely, kulturális központ, országszerte, és a határainkon túl is ismert fesztiválok, színházi, és sportesemények adnak színvonalas programokat az ide látogatóknak. Valamennyiünknek közös ügye, hogy a színvonal ne csökkenjen, ellenkezőleg, folyamatosan növekedjen. Félő, hogy a nagy bevásárló központok vasárnapi zárva tartása pontosan ez ellen fog hatni. A városba látogató turisták, vendégek, gyógyulni, és pihenni vágyók szívesen vásároltak vasárnap is, de ezt a jövőben már nem

tehetik meg. Véleményünk szerint feltételezhető, hogy a vásárlási lehetőségek beszűkülése visszavethetik az idegenforgalmat, ennek révén csökkenhet a fizető vendéglátás, a szállodák, a vendéglők forgalma, ami maga után vonhatja a város számára nélkülözhetetlen adóbevételek csökkenését is. Bízunk benne, hogy ezek a nem kívánatos jelenségek nem fognak bekövetkezni, és Gyula továbbra is fontos helyet fog betölteni a turizmus terén.

 

Elvárjuk, hogy a város vezetése tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a nagy bevásárló központok bezáratása ne fékezze az idegenforgalom fejlődését. A Demokratikus Koalíció gyulai szervezete őszintén reméli, hogy a rendezvények változatlanul jó hírét fogják kelteni városunknak országszerte, és a határokon túl! Továbbra is azt az utat kívánjuk választani, hogy a helyi politizálásunk középpontjába a város érdekit állítjuk, és nem fogunk belemenni kisstílű nyilatkozatháborúba. Azon túlmenően, hogy megtesszük észrevételeinket, ha kell kritizálunk, de megfogalmazzuk javaslatainkat is.”

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …