2024. május 4., szombat
FONTOS

Játékos feladatok a tavaszi nevelési értekezleten (VIDEO)

A hatvannyolc óvodapedagógus hat csoportba, a harminchárom dajka pedig három csoportba volt beosztva. Az óvónők közül kiemeltek tizenkettőt, akik azt a kilenc műhelyeket vezették, ahol interaktív módon történt a feladatok gyakorlati megvalósítása.

Szilágyiné Solymosi Mária hozzátette, a tervező munkát, a megvalósítást, az ellenőrzést, az értékelést, valamint a visszacsatolást a nyolc kompetenciaterület hetvenhét indikátorának beazonosításával végzik. A résztvevők játékos feladatok útján próbálták a műhelyekben húsz perc alatt elsajátítani azokat az adott területhez tartozó indikátorokat, amelyet a műhelyvezetők adtak a kollégáknak.

A megjelentek névtelenül kérdőíveket töltöttek ki, a feladatokat viszont csapatban kellet elvégezniük. Szilágyiné Solymosi Mária elmondta, céljuk nem az ellenőrzés, hanem az, hogy játékos formában rögzítsék a megtanultakat, feltárják a hiányosságokat, majd hozzátette, a kérdőívek kielemzése után még jobban fognak azokkal a területekkel foglalkozni, amelyeket úgy ítélnek meg, hogy nem sikerült elsajátítani.

A nap végén, a műhelyek zárása után az óvodapedagógusok és a dajkák közösen megnézték az általuk készített képeket, melyek a húsz perces munkafolyamatok során készültek. Szilágyiné Solymosi Mária kiemelte, céljuk az a szakmai munkaközösséggel, hogy jó gyakorlatként ezt a kilenc műhelymunkát megosszák és közkincsé tegyék más óvodák számára is.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …