2024. május 6., hétfő
FONTOS

CSOK-kal ösztönzik a gyermekvállalási kedvet (VIDEO)

 A szocpolt felváltó kedvezményt már az egygyermekes és az örökbefogadó családok is igényelhetik. Továbbá a támogatás az új ingatlanok mellett, a már meglévő bővítésére és 2008 után épült használt ingatlanok vásárlására is igényelhető lesz, 2015. július 1-től. A használt lakás tulajdona nem csak adásvételi, hanem csereszerződéssel is megszerezhető.

A támogatás összege 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjed, függően a gyermekek számától, a lakás nagyságától és az ingatlan energetikai besorolásától. A gyerekek számához igazodva 40 és 160 m2 közötti lakás igénylehető.

Az igénylést a már megszületett és az előre vállalt gyermekekre is be lehet nyújtani. A kormány a tervezett gyermekvállalásra, egy-egy gyermek esetében 4 évet biztosít. Ha 4 éven belül nem sikerül teljesíteni a gyermekvállasát, akkor a támogatás kamatmentes összegét kell visszafizetni. Újdonságnak számít továbbá, hogy a 24. hetet betöltött magzat is gyermeknek számít. A központi költségvetés 2016-ra tervezett 9 milliárd forintos keretet nyitott. Amennyiben több jelentkezés tudnak befogadni, ezt az összeget a kormány emelheti.

A bekesijarasok.hu honlapon lehet megtalálni azokat a hitelintézeteket, melyek jogosultak támogatási szerződések megkötésére. A Nemzetgazdasági Minisztérium írásbeli tájékoztatását a hitelintézetek kötelesek átadni az igénylőknek, mely a jogszabály jogosultságokat és a támogatáshoz szükséges okiratok listáját tartalmazza.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …