2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Energetikai korszerűsítést tervez a lakásszövetkezet (VIDEO)

A források lehívása érdekében 2016. decemberéig szeretnék megteremteni a feltételeket, ami első ránézésre nem tűnik kis feladatnak. A jelentkezés egyik kritériuma ugyanis a lakásszövetkezet pénzügyi helyzetének a rendezése.

A szervezet vagyonából bűncselekmény során 25 millió forintot tulajdonítottak el, melynek pótlása Szabó Jenő elmondása szerint a lakókra hárul. Ezt a pótbefizetést törvény szabályozza, így alapterületre vetítve 500 Ft/m2 áron, 18 hónapos részletfizetési határidővel kell a lakóknak megtenni. A bűncselekménnyel kapcsolatban jogerős határozat él, ennek a végrehajtása folyamatban van. Amennyiben a behajtás sikerrel zárul, a szövetkezet a pótbefizetés összegét visszajuttatja a lakóknak. Ez közel 920 lakást érint.

A Bp. krt-i tízemeletes ház tetején lévő napkollektorok hatékonysága jelentős, megtérülési ideje 4-5 év. A paneleket 2009-ben telepítették. Azt szeretnék a jövőben elérni, hogy a legtöbb helyre ezekhez hasonló napkollektorokat szereljenek fel.

A lakóházak régóta húzódó korszerűsítése érdekében nagy szükség van a felújításokra.A pályázaton részt vevő lakások tulajdonosainak minimum 50 %-os önrészt kell vállalni.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …