2024. május 3., péntek
FONTOS

Shakespeare a kortársak szemével (VIDEO)

Az angol drámaírás máig legnagyobb hatású alkotóját az egyik leggyakrabban játszott “magyar” szerzőnek is nevezik, hiszen művei bemutatása nélkül magára valamit adó teátrum szinte ne is létezik hazánkban. Ezt igazolta a csütörtök este megnyitott kiállítás is, melyen kortárs képzőművészek Shakespeare előadásokhoz készített plakátjait mutatták be.

A csütörtök esti megnyitó ünnepségen Koltai Tamás kritikus emlékeztetett, az ő fiatal korában a képzőművészet a színházban sem volt jelen kellő súllyal, az anekdotikus, irodalmi színháznak megfelelően az előadásokhoz nem készültek igazán fantáziadús plakátok sem.

Koltai Tamás azt mondta, a gyulai Shakespeare Fesztivál fontos szerepet tölt be a hazai kulturális életben. Jelentősége, hogy olyan előadásokat mutat be, melyeket Magyarországon egyébként nem lehetne megnézni. A Shakespeare Fesztivál programjai július 12-ig tartanak.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …