2024. április 29., hétfő
FONTOS

Ezer üzenet egy könyvben a Százévesről (VIDEO)

Először voltunk itt, de még visszatérünk.” Többek között ilyen üzenetek találhatóak meg Árpási Zoltán “A Százéves cukrászda dicsérete – üzenetek a fiókból” című legújabb könyvében, melyet elsőként a helyszínen mutattak be. A kötet a 2011-2014-es időszakban az létesítménybe látogatott vendégek pár soros, néhol csak néhány szavas köszönetnyilvánításait, gondolatait tartalmazza.

A szerző Árpási Zoltán Balogh Lászlót, a cukrászda tulajdonosát kereste meg ötletével, aki azonnal támogatta azt. A közel 1000 üzenetből álló kötet elsőként 500 példányban jelent meg. A Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. 2014 végén Gyula?! Neked mit jelent? címmel hirdetett pályázatot. Erre a felhívásra közel ötszáz írás, kép, film vagy rajz érkezett. A könyvben a beküldött munkákból a legjobbak jelentek meg “Mit jelent nekem Gyula? cím alatt.

Kónya István alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, nem jellemző az, hogy az önkormányzat egy könyvbemutatón részt vesz. De ez a kötet egy olyan értékes munkának az egyik gyümölcse, ami a várost népszerűsíti.

11 országból érkezett vendégek hagyták a helyszínen üzenetüket, melyeket le kellett fordítani, így az anyag feldolgozása 3-4 hónapig tartott.

A könyvet az immár 175 éves Százéves Cukrászdán kívül a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-ben lehet megvásárolni.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …