2024. május 6., hétfő
FONTOS

Gyulán is keresik a legszebb konyhakertet (VIDEO)

A nyugdíjas férfi nem számolt rosszul, ő is tudja, hogy év a szökőéveket kivéve 365 napból áll, azonban a maximális biztonságra törekedve számolt azzal, hogy két tő nem hoz termést.

Feleségével annyira megszerették a kerti munkát, hogy ki is költöztek ide, és maguk művelik a közel sem kicsi, egészen pontosan 2217 m2-es területet, melyben szinte minden megterem.

A videóban Balogh Lajos arról beszélt, hogy milyen az ideális konyhakert. Mindez annak apropóján került szóba, hogy idén első alkalommal Gyula is nevez szép konyhakertet a három éve zajló országos versenybe, és a zsűri tagjaként kétszer is bejárta a helyi nevezőket, akik közül javaslatot tesznek arra, ki vegyen részt az országos megmérettetésen.

A Legszebb Konyhakertek Programnak az egyik legfontosabb célja, hogy megváltoztassa a helyi közösség elmúlt évtizedekben kialakult azon szemléletét, hogy lakóházuk, kertjük udvarán kizárólag csak füvet nyírjanak, virágoskertet gondozzanak, a szükséges zöldségeket pedig bizonytalan forrásból szerezzék be. A program emellett önellátásra is ösztönzi az embereket, feléleszthet már-már feledésbe merült kertművelési módszereket, és visszaad valamit a vidék régi arculatából.

Nézze meg ezt is:

Megnyitották a Gyulai Virágok Fesztiválját

  Görgényi Ernő polgármester beszédében kiemelte, a következő évek tervei között szerepel az Élővíz-csatorna belvárosi …