2024. május 3., péntek
FONTOS

Átadták a hulladékudvart (VIDEO)

 Emlékül is lehetett vinni a nemzeti színű szalagból, melynek átvágásával szerda délután jelképesen is átadták a hulladékudvart.

A megnyitó ünnepségen a régiós társulás munkatársa kiemelte, 86 dél-alföldi településen több, mint 15 milliárd forintból korszerűsítik a hulladékkezelési technológiákat. Ha a program befejeződik, a szakemberek arra számítanak, hogy a hasznosítható hulladék mennyisége a háromszorosára duzzad.

Kónya István maga is példát mutatott, amikor a polgármesteri hivatalból egy doboz veszélyes hulladékot tett le az udvarban. Beszédében az alpolgármester a fejlesztések fontosságát hangsúlyozta, a Gyula Tv-nek adott interjújában pedig arról is beszélt, hogy csak olyan változtatásba mennek bele, mely az itt élők javát szolgálják.

Gyulán ugyan már évek óta jól működik, de a térségben ezekkel a fejlesztésekkel jelentősen nőhet a szelektív hulladékgyűjtés aránya, és csökken a lerakókba kerülő hulladék mennyisége.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …