2024. május 3., péntek
FONTOS

Hatvanöt éve érettségiztek Gyulán (VIDEO)

Az 1950-ben, tehát 65 éve érettségizett két osztály és az esti tagozat egyik különlegessége, hogy még a katolikus gimnáziumban kezdték meg tanulmányaikat, de már állami iskolában fejezték be. Az sem hétköznapi, hogy szinte többen szereztek doktori címet, mint ahányan nem.

A neves visszatérők egyike az a Csákány Béla professzor volt, aki matematikusként nemzetközi hírnevet szerzett, éveken át rektorként vezette a szegedi egyetemet, pályája alatt számos elismerést érdemelt ki. Úgy fogalmazott, hogy ő most is “virgonc”, azt annak köszönheti, hogy sohasem hagyott fel a szellemi munkával.

Csákány Bélával a Kézjegyben is találkozhatnak nézőink, ott kiderül, milyen kapcsolatban volt Implom Józseffel, hogy készített puskát az érettségire a matematikából gyengébb társainak, a gyulai évek miben segítették későbbi pályáján, hogyan lett rektor Szegeden, és miért tartja fontosnak, hogy minél többen foglalkozzanak matematikával és fizikával.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …