2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A hiányszakmák kerültek előtérbe a vásáron (VIDEO)

Gajda Róbert beszédében biztatta a fiatalokat abban, hogy átgondolt döntéseket hozzanak meg a továbbtanulásukkal kapcsolatban.

A rendezvényt célját foglalta Palotás József foglalta össze. Kiemelte, hogy mindenkiben ott rejlik a tehetség. Azt kívánta a fiataloknak, hogy azt a szakmát találják meg, ahol ki tudják bontakoztatni képességeiket.

A rendezvényen 35 középfokú, 7 felsőoktatási, 8 felnőttképző intézmény és több mint 50 munkáltató jelent meg. A vásár lehetőséget nyújtott arra, hogy a fiatalok kipróbáljanak egy-egy szakmát.

A gyerekek és felnőttek egyaránt értékes információkhoz juthattak, melyeket figyelembe véve könnyebben meghozhatják döntéseiket.

Egy kormányrendeletnek köszönhetően Békés megyében a 2016/17-es tanévben 20 szakma kapta meg a hiányszakma minősítést. Ezeken, a nappali rendszerű képzéseken részt vevő diákok ösztöndíjban részesülnek.

A két napos rendezvényen prioritást kapott az, hogy a lányokat motiválja arra, hogy technikai, fizikai jellegű, általában fiúk által gyakorolt szakmát válasszanak.

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …