2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Értékes különdíjat kapott a Gyulahús (VIDEO)

A megmérettetést a kezdetektől fogva a nemzetközi versenyek szabályrendszere alapján szervezik meg, vagyis egy itt elért eredményt külföldön is elismerés övez. Ebben az évben 36 vállalattól 60 nevezés érkezett.

A jól hangzó Gyulai Kolbász Kódex elnevezés egy igazi meglepetést takar, hiszen a doboz belsejében kolbász és szalámi lapul. A Hungarikum Gyulai Kolbász mellett egy másik termék is megkóstolható általa – Gyulai Kispáros vagy Gyulai Szalámi midi, Pokol Szalámi midi. Ezt egy receptes füzet egészíti ki, melyben válogatás található gyulai kolbászos ételekből.

A cég idén már több komoly elismerést magáénak tudhat. Júniusban 105 évvel a Balogh József, 80 évvel a Stéberl András által megszerzett, brüsszeli elismerés után a Gyulahús is a belga fővárosban ért el sikert. A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet által kiírt teszten a Gyulai Kolbász 2 aranycsillagos minősítést ért el, vagyis a világ különleges élelmiszer-ipari termékei közé került.

Szeptemberben a gyulai húsipar hagyományaira épülő bükkfafüstös, hidegfüstölési eljárással készült, mégis a 21. század ízvilágát követő, paprikamentes szalámija kapott Magyar Termék Nagydíjat. Ugyanezt a díjat kapta a kulárés kézműves kolbász, a gyártó céget pedig a Gazdaságért Nívódíjjal jutalmazták. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a Gyulahús képes hosszú távon is minőségi élelmiszer előállítására.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …