2024. április 26., péntek
FONTOS

Mi legyen a gyermekosztály épületével? (VIDEO)

Újságírói kérdésre válaszolva ugyanis Görgényi Ernő polgármester arról beszélt, hogy mi lehet a gyermekosztálynak jelenleg otthont adó épület sorsa. A 2011 nyarán indult, összesen 6,3 milliárd forintos program révén új tömböt építettek a Semmelweis utcai komplexumban, a projekt egyik fontos eleme ugyanis az, hogy megszüntessék a területi széttagoltságot. Ennek az évek óta tartó folyamatnak az egyik legjelentősebb állomása lesz az, hogy az osztály beköltözik a központba, ám a most használt, állami tulajdonú ingatlan üresen marad. A polgármester ezzel kapcsolatban két lehetőséget javasolt, az egyik szerint fiatalok számára alakítanának ki szolgálati lakásokat, a másik pedig egy bentlakásos otthon létrehozását célozza idősek számára

A beruházással kapcsolatban Kövesdi József megbízott főigazgató emlékeztetett, a kórház megépítése óta ez a legnagyobb fejlesztés az intézmény életében. Hozzátette, a projekt célkitűzése az volt, hogy az intézmény fejlődése a modern technológia és egy úgynevezett tömbkórház felé induljon el.

A beruházás során felépítettek egy 11 ezer négyzetméteres új sebészeti tömböt, és felújították a korábbi, 8800 négyzetméteres épületet. Utóbbiban kap majd helyet a jelenleg külső helyszínen üzemelő gyermekgyógyászati osztály, valamint a Kora- és Újszülött Intenzív Centrum.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …