2024. május 3., péntek
FONTOS

Növekvő vízszint mellett szűnt meg az árvízi készültség (VIDEO)

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén pénteken még mindig 22 szivattyútelep üzemel, a tízből öt szakaszon első vagy másodfokú készültségi fokozat mellett a zajlik a védekezés. A vízzel elöntött terület nagysága ugyan egyáltalán nem számít kimagaslónak, hiszen 1800 hektárnál korábban már jóval magasabb értékeket is regisztráltak, azonban a folyók vízállása nem teszi lehetővé, hogy a belvíz lefolyjon a Körösbe. Az elmúlt öt nap alatt nem kevesebb, mint 2 millió 600 ezer liter vizet emeltek át a folyókba. A szombattól megjelenő fagy tovább lelassítja, vagy éppen teljesen meg is állítja a belvíz összegyűlését.

Pénteken a Fekete-Körös anti szakaszát leszámítva a térség összes folyóján emelkedett a vízszint, ennek ellenére sehol sem kellett készültséget elrendelni. A kora délutáni órákban mindenhol megszűnt a készültség. Az előrejelzések szerint szombat reggelig ugyan várható 7 milliméter csapadék, ez azonban érdemben nem befolyásolja a helyzetet. A folyók vízgyűjtő területén a csapadék hóként jelentkezik, így amíg ott be nem indul az olvadás, nem kell újabb árhullámokra számítani.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …