2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Digitális detoxikálót hozna létre egy gyulai fiatalember (VIDEO)

Ez azt jelenti, hogy szakszerű segítséget nyújtanának annak, aki erősen függ elektronikus eszközeitől. Farkas Pál már kidolgozta a részleteket, de egy valami még hiányzik a programhoz.

Nem kevés pénzbe kerülne a digitális detoxikáló, viszont a megtérülés aligha kétséges, különösen, ha azt nézzük, mennyien nem tudnak még akkor sem elszakadni számítógépüktől, telefonjuktól, amikor csinálhatnának mást is, például foglalkozhatnánk a körülöttünk élő emberekkel. Éppen erre épülne a több napos kurzus, a jelentkezőktől rögtön elvennének minden digitális kütyüt.

Gyulán nem csak ez az egy jó ötlet vár megvalósításra – mondta a helyi önkormányzat gazdaságfejlesztési csoportvezetője. Kiss Csaba szavaiból az derült ki, hogy sok esetben valóban a pénz hiánya akadályozza meg a kreatív gondolatok megvalósítását, de a sikerhez szükség van egy különleges attitűdre is.

Hamarosan olyan új pályázatok jelennek meg, melyek révén kifejezetten a fiatal vállalkozók hívhatnak le támogatást. Gyulán egyébként az önkormányzat vállalkozásfejlesztési csoportja, Békéscsabán pedig a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány tud segíteni a piacképes elképzelések valóra váltásában.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …