2024. április 29., hétfő
FONTOS

Előrehozták a források lehívását (VIDEO)

A Demokratikus Koalíció ezt és a Terület-és Településfejlesztési Operatív program felhívások keretösszegének felhasználás-ütemezését sem fogadta el. Ez azt tartalmazza, hogy a 2014-20 közötti programozási időszak operatív programjainak felhívásait 2017 első félévének végéig meg kell jeleníteni. Ennek teljesüléséhez a korábban 2017 utánra ütemezett forrásokat előre kellett hozni, elosztva a 2016-os és 2017-es évek közé.

A Jobbik sem fogadta el a megyei önkormányzat 2016-os költségvetését, de leginkább a területfejlesztési forrásokat vette górcső alá. Varga Zoltán, az MSZP képviselője a területfejlesztéssel kapcsolatos döntésben adott be egy módosító javaslatot. A közgyűlés együttműködési megállapodást kötött a megyei építész, valamint a mérnöki kamarával. Céljuk az, hogy a települések projektjeiknek tervezésében lehetőleg Békés megyei mérnökök vegyenek részt. Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, a 2016-os költségvetés olyan biztos lábakon áll, hogy abban az esetben is tudják biztosítani az önkormányzatoknak a szakembereket, hogyha esetleg nem érkeznek meg az előlegek a projektmenedzsmenti feladat ellátásához. A soros ülésen beszámolót hallhatott a grémium a TOP jelenlegi és az eddig elvégzett feladatairól.

A megyei önkormányzat közgyűlése március 11-én Szabadkígyóson tartja az 1848-49 Forradalom és Szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megyegyűlését.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …