2024. május 7., kedd
FONTOS

Körvonalazódik a déli ipari park kialakítása (VIDEO)

Ehhez jó alapot jelenthetnek a hamarosan elérhető pályázati források, melyek révén a város vezetése elsősorban a szükséges infrastruktúrát, vagyis a közműveket szeretné kiépíteni.

A videóban látható képen a körülbelül 20 hektáros, pirossal jelölt, városi tulajdonban lévő terület látható, mely a fehér sávként megjelenő elkerülő út város felőli oldalán helyezkedik el, döntően a Kígyósi úttól nyugatra, vagyis a Csabai úti körforgalom felé haladva.

Négy vállalkozás már jelentkezett az önkormányzat által kiküldött levelekre – mondta el Alt Norbert alpolgármester, aki arra számít, a következő napokban, hetekben újabb megkeresések érkeznek. A terület iránt érdeklődők a gyulaigazdasag.hu oldalon is tájékozódhatnak.

A városvezetés azt tervezi, hogy egy sikeres pályázat után elvégzik a terület közművesítését, majd az érdeklődő vállalkozókkal igény esetén épület felépítésére is pályáznának, ha erre valós igény mutatkozik. Görgényi Ernő kiemelte, azt szeretnék elérni, hogy mire elkészül az M44-es és befejeződnek a Gyulát érintő vasúti fejlesztések, a déli ipari park készen álljon az érdeklődő vállalkozások számára.

Nézze meg ezt is:

Gyalogosátkelő épül a Csabai úton, a Gyep utcánál

  Hétfőn megkezdődtek az új gyalogosátkelő kivitelezési munkálatai a Csabai úton, mely a Gyep utcánál …