2024. április 27., szombat
FONTOS

Gallyazzák a fákat a Szent István utcán (VIDEO)

Nem egyedi esetről van szó, időről-időre a város idősebb fasorain a lombfakadás előtt elvégzik ezeket a kertészetileg fontos műveleteket, így például a 48-as, Jókai, Scherer Ferenc vagy a Cselebi utcákban.

Évekkel ezelőtt a gömbjuharokat már felgallyazták az utcában, ezzel elvesztették formájukat, így egy ernyőkoronát alakítottak ki, ami még így is akadályozta a járdán közlekedőket. A másik oka a munkálatoknak, hogy a fák a járda mellett helyezkednek el, közel a házakhoz, melyekkel az épületek állagát is veszélyeztetik, illetve a közvilágítás hatékonyságát csökkentették a járdaszakaszokon.

A közüzemi kft. munkatársai a héten további tavaszi munkákat is elvégeznek a városban. A központi tereken, mint például az Erkel és a Petőfi téren gyöngykavicsos sétányfelületeken felszedték a kavicsokat 3-5 cm-es vastagságban, melyeket újakkal pótolnak. Az innen felszedett kavicsot a vár mögötti sétányok felülterítésére használják fel. Emellett a cserjeágyak fellazítását, a kétnyári virágok esetében pedig a gazolási munkálatokat végzik el a közeljövőben.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …