2024. május 3., péntek
FONTOS

Korszerűsítik a járási hivatal épületét Békésen (VIDEO)

A hosszú távú koncepció az volt, hogy a felújítás után a járási hivatalnak adjon otthont az 1907-ben épület ingatlan. A péntek délelőtti, helyszíni sajtótájékoztatón a kormánymegbízott arról számolt be, hogy a korszerűsítés második ütemére a kormány 250 millió forintot biztosít.

A térség fejlődésének fontos lépéseként üdvözölte a bejelentést Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki méltatta a békésiek azon döntését, mely révén lemondtak ugyan az ingatlan tulajdonjogáról az állam javára, de cserébe megújul az egyébként nem kimondottan jó állapotú épület, mely ráadásul nincs is igazán kihasználva.

Csarnai Judit hivatalvezető szavaiból az derült ki, ezen segít az, hogy az emeleti rész korszerűsítése mellett a padlásteret is beépíthetővé teszik, vagyis összesen 650 négyzetméternyi, akadálymentesen kihasználható területet alakítanak ki. ennek köszönhetően a jelenleg meglehetősen széttagolt struktúra jóval egységesebbé válik. Izsó Gábor polgármester kiemelte, a felújított épület hozzájárul a belváros fejlődéséhez, Békés térségi szerepének megerősítéséhez.

Az épület felújítása várhatóan még a nyáron elkezdődik, és a tervek szerint még idén be is fejezik a munkát.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …