2024. április 26., péntek
FONTOS

Évértékelő értekezlet a megyei főügyészségen

Az értekezleten részt vett dr. Belovics Ervin legfőbb ügyészségi tanácsos, büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes is.

Dr. Veress Gabriella megyei főügyész értékelésében elemezte a regisztrált bűncselekmények számának országos és megyei adatait, a munkateher alakulását, valamint a személyi és tárgyi feltételeket. Kiemelte, hogy Békés megye ügyészi szervei a 2015-ös évben is az elvárt jó színvonalon végezték munkájukat, megfelelve a szakszerűség, időszerűség és törvényesség követelményeinek.

Ezt követően az ügyészség 2015. évi büntetőjogi szakági tevékenységét dr. Berg Márta főügyészhelyettes, míg a közjogi szakág elmúlt évben végzett munkáját Rajnainé dr. Hugyecz Ilona főügyészhelyettes értékelte. Dr. Berg Márta főügyészhelyettes beszámolójában elemezte az ügyészi intézkedések számának, eredményességének alakulását. Hangsúlyozta, hogy a büntetőjogi szakág 2015. évi tevékenységének szakmai színvonala változatlanul magas, a megye ügyészi szerveinek váderedményessége pedig – a korábbi évekhez hasonlóan – 2015. évben is meghaladta az országos átlagot, 98 % feletti volt. Rajnainé dr. Hugyecz Ilona főügyészhelyettes a közérdekvédelmi szakág tavaly végzett tevékenységéről elmondta, hogy tovább nőtt az ebben a szakágban az ügyészekre nehezedő munkateher, valamint szólt a civil szervezetekkel, alapítványokkal összefüggő feladatokról.

Dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes a megye ügyészi szerveinek munkáját értékelve elmondta, hogy Békés megyében az ügyészek az elmúlt évben is felkészülten, időszerűen és hivatástudattal végezték a munkájukat, amelyért köszönetét fejezte ki a főügyészség és a járási ügyészségek vezetőinek, valamint valamennyi ügyészségi alkalmazottnak.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …