2024. május 1., szerda
FONTOS

Termál – Dunaharaszti 2-2 (VIDEO)

A tavasszal szintén nem túl acélos Termál kezd kijönni a gödörből, a Szekszárd elleni, idegenbeli siker után Szekeres Lajos együttese ugyan papírforma vereséget szenvedett a listavezető Kozármisleny ellen, de legutóbb 0-2-ről felállva egyenlített és szerzett pontot idegenben, a Dabas vendégeként.

A vendég együttes kezdett jobban, a 6. percben egy gyulai kirágás után Mészáros Dániel lépett ki a gyulai védők között, és 20 méterről nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe. A folytatásban rákapcsolt a Termál, a 10. percben Okos beadása után Balogh Milán a kapu torkából helyezett fölé, a kirúgás után Sipos indítása után ugyanő durrantott megintcsak fölé. Bő negyedóra elteltével Balogh ezúttal lapos lövéssel próbálkozott. A félidő felénél egy Balogh-Okos összjáték jelezte a hazai együttes támadókedvét, de a vendégek sem álltak vissza, kapusuk veszélyes manővere után a túloldalon – akárcsak a gólnál – ismét Mészáros lépett ki, de Harman résen volt, és hárított. Az első félidőben több helyzetet alakított ki a gyulai együttes, de a játékrész dunaharaszti vezetéssel zárult.

Jobban nem is kezdődhetett volna a második félidő. A 47. percben Nagy Gergely labdájával Okos lépett ki, beadására pedig Balogh Milán jól érkezett, és a kapuba helyezett. Rögtön a gól után a vendégek is lendületesebbé váltak, és újra helyzetig jutottak. Gól azonban ismét a Gyula szerzett, az 56. percben megint Nagy játszott Okoshoz, aki elküldte a védőt, majd jobb jobb külsővel a léc alá bombázott. Egy óra játék után Harman fogta magabiztosan Szmola szabadrúgását, a 70. percben pedig Rebecsák révén egyenlíthetett volna a Dunaharaszti. 6 perccel később Balogh Milán dönthette volna el végleg a találkozó sorsát, de ez a 89. percben a nemrég csereként beállt Méder Bencének sikerült, így a vége 2-2 lett.

A Termál a 24 mérkőzés után megszerzett 30 ponttal a 11. helyen áll, a csapatra a következő hetekben három idegenbeli összecsapás vár az ESMTK, a Hódmezővásárhely és a Paks ellen, a következő hazai bajnokit május 8-án rendezik a Monor ellen.

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …