2024. május 3., péntek
FONTOS

Növelnék a megyei cégek exportképességét (VIDEO)

A cég külpiaci lehetőségeinek további bővítésére készül, ehhez jó alkalmat teremtett a csütörtöki, békéscsabai kiállítás és fórum. Keresettnek számítanak ezek a kondicionáló gépek a külpiacokon. Az Atlas-Sport Kft. már a NATO-nak is szállított berendezéseiből. Az előállított termékek jelentős része már most a külpiacokon landol, a Bokatex Kft. vezetője ezt a programot is egy jó lehetőségként értékelte.

A Békés Megyei Exportképes Termékek Kiállítása és Versenye a megye exportképes termékeire irányította a figyelmet.

Békés az ország egyik legnagyobb fejlődés előtt álló megyéjének nevezhető – hangsúlyozta a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár. Magyar Levente emlékeztetett, 2015-ben Békésben 20 százalékkal csökkent az aktív álláskeresők száma; 133 milliárd forintnyi beruházás történt, amely 2014-hez képest 50 százalékos növekedést jelent.

A térség fejlődése szempontjából nagy jelentősége van az M44-s út fejlesztésének, ezzel kapcsolatban a rendezvényen Gajda Róbert azt mondta: az előkészítés már zajlik, jelenleg hiánypótlást kértek a Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-től, de várhatóan néhány héten belül megjelenik a kivitelezési tender a Közbeszerzési Értesítőben.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …